DÜNYAYI DEĞİŞTİREBİLİRİZ. DÜNYANIN KİRLERİNİ TEMİZLEMEK İÇİN, TÜM SÜPÜRGELER BİRLEŞİN... süpürge temizlenmek ve temizlemek isteyen tüm alınteri sahiplerine açıktır.gündem işçi,sendika ve sınıf siyasetidir.varoluşumuzun birlikteliğimizde olduğu bilinciyle,süpürgemizi en pürüssüz temizlik için büyütmeliyiz.tüm işçi sınıfı ve sektörlerin yer alacağı ama temelde çağrı merkezi sömürüsü ve kirlerini temizlik listesinin başına koymuş bulunmaktayız. kolay gelsin.

17 Kasım 2008 Pazartesi

ÇALIŞMA YAŞAMI/ birgün

http://www.birgun.net/worker_index.php?news_code=1221146697&year=2008&month=09&day=11

PATRON, İŞÇİNİN TUVALET SAATİNİ BİLE BELİRLİYOR

Türk Telekom bünyesinde faaliyet gösteren AssisTT A.Ş. 11 işçinin işine son verdi. Daha önce yaptıkları bir protesto gösterisi nedeniyle işlerine son verilen İstanbul Bostancı Operatörlüğü Çağrı Merkezi Müşteri Hizmetleri biriminde çalışan 11 işçi, asıl gerekçenin sendikal faaliyet yürütmeleri olduğunu söylüyor.

İşyeri önünde oturma eylemine başlayan Haber-İş üyesi işçilerden Özgür Çataltepe "taleplerinin karşılanmaması halinde açlık grevine başlayacaklarını" söyledi.

Çataltepe, kendilerini fabrika önünde direniş yapmaya sürükleyen nedenleri şöyle anlattı; "21 ay boyunca ücretlerimize zam yapılmadı. Mola, yemek ve tuvalet gibi ihtiyaçlarımızı dahi belirtilen saatlerde yapma zorundaydık. Ya bu duruma katlanmalı ya da insani çalışma koşullarında çalışabilmek için örgütlenmeliydik. Biz de Türkiye Posta, Telgraf, Telefon, Radyo Ve Televizyon İşçileri Ve Hizmetlileri Sendikası'na (Haber-İş) üye olduk ve hem bu koşulları hem de süre giden takım liderlerinin tavırlarını protesto etmek için 31 Temmuz'da bir protesto eylemi yaptık."

 

'CEM YILMAZ"A VAR DA BİZE YOK MU?'

Türk Telekom reklam filmlerinde oynayan Cem Yılmaz"a milyonlarca dolar verilirken, kendilerine yalnızca 627 YTL verildiğini ifade eden işçiler, günde sekiz buçuk saat bilgisayar ekranı karşısında oturduklarını, göz, kulak, boğaz, bel ve boyunlarında rahatsızlıklar yaşadıklarını söyleyen çalışanlar, yıllardır basit bir sağlık kontrolünden dahi geçirilmeden, günde 150"den fazla müşterinin şikayet ve taleplerini karşıladıklarını belirtti.

 

'İŞVEREN ROBOT GİBİ ÇALIŞTIRIYOR'

Takım liderlerinin çalışanları sürekli aşağıladığını ve hakaret ettiğini söyleyen Haber-İş üyesi Özgür Çataltepe, yaşadıkları sorunları ve örgütlenmeye nasıl karar verdiklerini "Çok uzun süredir sağlık kontrollerimiz yapılmıyor. Günde yüzlerce kişiyle konuşuyor, sorunlarına yanıtlar bulmaya çalışıyoruz. Robot gibi çalışıp üstüne bir de hakaret duyunca çağrı merkezi çalışanları olarak örgütlenmemiz gerektiğini fark ettik ve sendikaya üye olduk" sözleriyle anlattı.

 

'TEHDİT EDİLDİK'

19 Ağustos"ta 11 işçinin atılmasından önce işveren vekili statüsündeki takım liderlerinin "Sendikalaşırsanız, itiraz ederseniz kapı orada, çekip gidebilirsiniz", "Sizi sendika kurtarmaz, yarın öbür gün iş akdiniz feshedilince sizi sendika mı koruyacak" gibi sözlerle kendilerini tehdit edildiklerini de belirtti.

 

15 EYLÜL"DE AÇLIK GREVİ

İstanbul Bostancı"da bulunan Türk Telekom santral ofisi binası önünde önceki gün oturma eylemine başlayan işçiler, çalışma koşulları düzeleninceye ve sendikal hakları tanınıncaya kadar mücadelelerini sürdürmekte kararlı olduklarını dile getirdi. Kamuoyundan da destek beklediklerini belirten işçiler, başlattıkları oturma eylemini de hafta sonuna kadar sürdüreceklerini ve eğer sonuç alamazlar ise 15 Eylül"de açlık grevine başlayacaklarını da açıkladı.

Haber-İş üyesi Özgür Çataltepe işçilerin öncelikli taleplerini ise şöyle sıraladı:

"Atılan işçiler işe geri alınsın

"Takım liderlerinin baskısı son bulsun

"Mola süreleri arttırılsın, Tuvalet ve yemek molaları sisteme bağlanmasın

"Düzenli sağlık kontrolleri yapılsın

"Sendikalaşma hakkı engellenmesin

"Gece vardiyalarına ödeme engellenmesin


 

 

 

 

           

 

Hiç yorum yok:

Blog Listem

  • MARKS'TAN ÖĞRENİYORUM - MARKS VE LENİN'DEN DİN İLE İLGİLİ DEMEÇLER...Marksa Göre Din ve Yabancılaşma [Erdoğan Ahmet] Marks dinle ilgili sosyal şartların sebep olduğu yabancılaşmad...
    14 yıl önce

DİRENİŞ

DİRENİŞ
AÇLIK GREVİNİN 1.GÜNÜ

Katkıda bulunanlar

TEMİZLİĞE HOŞGELDİNİZ.

"İçinde yaşadığımız şehirler ölümün okullarıdır,çünkü gayri insanidirler.bu şehirlerin herbiri uğultunun ve leş kokusunun kesiştiği kavşaklar halini almıştır.herbiri binalardan oluşan bir kaos olmuştur.bu şehirlerin içine milyonlarcamız yığılarak,yaşama nedenimizi yitirmekteyiz.biz çaresiz,bahtsızlar..."

büyük temizlik başlayacak...
ruhunuzu vitrinlerden kaçırın,özgürleştirin ve temizlenin.
değiştireceğimiz koskoca bir dünya var...
Powered By Blogger

DİRENİŞ

DİRENİŞ
GÜNEŞİMİZ...

YENİ YILDAN BEKLENTİLERİNİZ

Etiketler

İzleyiciler

FİLMLER

  • 15-16 HAZİRAN
  • AMELİE
  • AMERICAN GANGSTER
  • EKMEK VE GÜLLER
  • FIGHT CLUB
  • GERMİNAL
  • JESSE JAMES
  • LEON
  • REZERVUAR KÖPEKLERİ
  • V FOR VENDETTA
  • ÖLÜM GEÇİRMEZ