DÜNYAYI DEĞİŞTİREBİLİRİZ. DÜNYANIN KİRLERİNİ TEMİZLEMEK İÇİN, TÜM SÜPÜRGELER BİRLEŞİN... süpürge temizlenmek ve temizlemek isteyen tüm alınteri sahiplerine açıktır.gündem işçi,sendika ve sınıf siyasetidir.varoluşumuzun birlikteliğimizde olduğu bilinciyle,süpürgemizi en pürüssüz temizlik için büyütmeliyiz.tüm işçi sınıfı ve sektörlerin yer alacağı ama temelde çağrı merkezi sömürüsü ve kirlerini temizlik listesinin başına koymuş bulunmaktayız. kolay gelsin.

17 Kasım 2008 Pazartesi

Genç-Sen Yeni Akademik Yılı Mahkeme Kapısında Açtı

Genç-Sen Yeni Akademik Yılı Mahkeme Kapısında Açtı

İstanbul Valiliği'nin Genç-Sen hakkında açtığı kapatma davasının ikinci duruşması görüldü; dava 18 Kasım'a ertelendi. Mahkeme önünde eylem yapan Genç-Sen üyelerine destek veren Uras "Başbakan yine sıfır aldı" dedi.


“Öğrenci Gençlik Sendikası Genç-Sen’in ulusal ve uluslararası hukuki dayanakları açıktır. Bunları mahkemeye de sunduk. Ancak bizim asıl dayanağımız üyelerimizdir, öğrencilerdir. Genç-Sen duruşma salonlarında ve okullarda mücadelesini sürdürecektir.”

Valiliğin, öğrencilerin emek-sermaye ilişkisinde bulunmadığı gerekçesiyle sendika kurmayacağını söyleyerek kapatılmasını istediği Genç-Sen’le ilgili ikinci duruşma bugün Sirkeci İş Mahkemesi’nde görüldü.

Dava, tarafların gerekçelerini dinlemek için 18 Kasım’a ertelendi.

Mahkeme önünde basın açıklamasını okuyan Genç-Sen üyesi Gözde Mutlucan “12 Eylül’ün çocuğu Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK), üniversite harçlarına yapılan yüzde 10 zamma, ulaşım ve barınma sorunlarına karşı mücadelelerini sürdüreceklerini” söyledi.

Uras: Tayyip giriş dersinden yine 0 aldı

Başbakanın katıldığı üniversite açılışlarını protesto eden Genç-Sen üyeleri yeni akademik yılın açılışını mahkeme önünde yaptı.

“Biz de Başbakanı aramızda olmasını isterdik ancak gelemediler” diyen Genç-Sen üyesi Kıvanç Eliaçık kurdeleyi kesmesi için makası Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Genel Başkanı ve İstanbul milletvekili Ufuk Uras’a verdi. 

Akademik yıl açılışlarının ardından giriş dersinin yapıldığını hatırlatan Uras “Bir ülkede sendika yoksa demokrasinin olmadığını, başbakanın giriş dersinde yine sıfır aldığını” söyledi. 

Sendikal mücadelenin önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini belirten Uras "birgün ayaklar baş olacak, haramilerin saltanatı yıkılacak” dedi.

Basın açıklamasında konuşan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Süleyman Çelebi “Türkiye’nin hâlâ 12 Eylül hukukuyla yönetildiğini, demokrasi mücadelesi yürütenlerin bir yandan da mahkeme salonlarında savunma yapmak zorunda bırakıldıklarını” söyledi.

Eylemde direnişte olan Türk Telekom işçilerinden Özgür Çataltepe de kısa bir konuşma yaparak tüm direnişlerin birlikte sürdürülmesini istedi.

Mahkeme önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik grup “Asla yalnız yürümeyeceksin”, “YÖK kalkacak, polis gidecek, üniversiteler bizimle özgürleşecek”, “Birlik, dayanışma, öğrenciye sendika” sloganları attı.

Eyleme aralarında Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı Sami Evren, Sosyalist Emek Hareketi'nden (SEH) Ertuğrul Kürkçü, Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy, İsveç İşçi Sendikası temsilcileri, Türk Mühendis ve Mimarlar Odası Birliği (TMMOB) Genel Başkanı Mehmet Soğancı, Tersane Gemi Yapım ve Onarım İsçileri Sendikası (Limter-İş) başkanı Cem Dinç’in de aralarında bulunduğu çok sayıda sendika, meslek odaları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.



Haber Tarihi : 25.09.2008 Haber Editörü : Özgür Medya Haber Kaynağı : Bianet

Hiç yorum yok:

Blog Listem

  • MARKS'TAN ÖĞRENİYORUM - MARKS VE LENİN'DEN DİN İLE İLGİLİ DEMEÇLER...Marksa Göre Din ve Yabancılaşma [Erdoğan Ahmet] Marks dinle ilgili sosyal şartların sebep olduğu yabancılaşmad...
    14 yıl önce

DİRENİŞ

DİRENİŞ
AÇLIK GREVİNİN 1.GÜNÜ

Katkıda bulunanlar

TEMİZLİĞE HOŞGELDİNİZ.

"İçinde yaşadığımız şehirler ölümün okullarıdır,çünkü gayri insanidirler.bu şehirlerin herbiri uğultunun ve leş kokusunun kesiştiği kavşaklar halini almıştır.herbiri binalardan oluşan bir kaos olmuştur.bu şehirlerin içine milyonlarcamız yığılarak,yaşama nedenimizi yitirmekteyiz.biz çaresiz,bahtsızlar..."

büyük temizlik başlayacak...
ruhunuzu vitrinlerden kaçırın,özgürleştirin ve temizlenin.
değiştireceğimiz koskoca bir dünya var...
Powered By Blogger

DİRENİŞ

DİRENİŞ
GÜNEŞİMİZ...

YENİ YILDAN BEKLENTİLERİNİZ

Etiketler

İzleyiciler

FİLMLER

  • 15-16 HAZİRAN
  • AMELİE
  • AMERICAN GANGSTER
  • EKMEK VE GÜLLER
  • FIGHT CLUB
  • GERMİNAL
  • JESSE JAMES
  • LEON
  • REZERVUAR KÖPEKLERİ
  • V FOR VENDETTA
  • ÖLÜM GEÇİRMEZ