DÜNYAYI DEĞİŞTİREBİLİRİZ. DÜNYANIN KİRLERİNİ TEMİZLEMEK İÇİN, TÜM SÜPÜRGELER BİRLEŞİN... süpürge temizlenmek ve temizlemek isteyen tüm alınteri sahiplerine açıktır.gündem işçi,sendika ve sınıf siyasetidir.varoluşumuzun birlikteliğimizde olduğu bilinciyle,süpürgemizi en pürüssüz temizlik için büyütmeliyiz.tüm işçi sınıfı ve sektörlerin yer alacağı ama temelde çağrı merkezi sömürüsü ve kirlerini temizlik listesinin başına koymuş bulunmaktayız. kolay gelsin.

17 Kasım 2008 Pazartesi

Kariyer birincisi Assist A.Ş

Kariyer birincisi Assist A.Ş


(18.09.08) – Çağrı merkezlerinde stresli iş koşulları altında düşük ücrete çalışan çağrı merkezi emekçileri sendika hakkı için mücadele ediyor. Türkiye genelinde yaklaşık 35.000 olan çağrı merkezi çalışanları kariyer yalanlarıyla sefalete alıştırılmak isteniyor.

Esnek ve güvencesiz çalışma koşullarına karşı Çağrı Merkezi Çalışanları Derneği’ni kuran çağrı merkezi çalışanları geçtiğimiz sene olduğu gibi bu sene de  “en iyi çağrı merkezi” çalışanını seçtiler.

Assist A.Ş çalışanlarıyla ortak eylem…

Dün akşam saatlerinde Harbiye’de Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı yakınındaki plazalar önünde eylem yapan çağrı merkezi çalışanları kendileri gibi esnek ve güvencesiz çalışma koşullarına karşı mücadele yürüten Türk Telekom Assist A.Ş çalışanlarıyla ortak eylem yaptılar.

Saat 19.30’da “Kariyer yalanlarınızı külahıma anlatın” pankartı açarak yürüyüş gerçekleştiren çağrı merkezi çalışanları “İşten atılan TTnet çalışanları geri alınsın”, “İş güvencesi istiyoruz” dövizlerini taşıdılar.

Performans birincisi Assist A.Ş…

Türk Telekom Bostancı santral ofisi binası önünde işten atma saldırısına karşı mücadele eden Haber-İş Sendikası üyesi Assist A.Ş çalışanları Çağrı Merkezi Çalışanları Derneği üyelerinin dünkü eyleminde senenin birincisi seçildi. Asist A.Ş çalışanları ödül aldığı kategoriler ise şöyle sıralandı:

-Performansı arttırmak, yani çalışanları daha kolay sömürebilmek için; Çağrı Merkezi Yönetimi’ni hayata geçirdi. Artık insanlar; yemek ve tuvalete gitmek için bilgisayarın talimatını bekliyor.

-Takım liderliğini, çalışanların susturulması için en önemli araç olarak kullanıp işçileri bölmeye çalıştı.

-Tehdit ve baskılarla; mevcut koşullara itiraz edenleri, sendikal mücadele verenleri zorla istifa ettirmeye çalıştı.

-Sendikaya üye olan çalışanları korkutmak için 11 işçiyi işten çıkardı!!

Assist A.Ş’de açlık grevi başlıyor…

Fatma Tulum’un okuduğu basın metni çağrı merkezi çalışanlarının örgütlenmesinin önündeki engellerin kaldırılması ve mücadele taleplerinin sıralanmasıyla son buldu.

Basın açıklamasının ardından işten atılan Assist A.Ş çalışanları adına Özgür Çataltepe de bir açıklama yaptı. İlerleyen günlerde Bostancı’da başlatacakları dönüşümlü açlık grevinin duyurusunu yapan Assist A.Ş çalışanı işten atılan TTnet çalışanlarının geri alınmasını istedi.

Eylemde ayrıca Assist A.Ş’deki işten atmaları protesto etmek amacıyla 19 Eylül Cuma günü saat 18.00’de TTnet’i arayarak protesto eylemi yapılacağı söylendi. Eylem için 444 1 444 veya 444 0 375 numaraları aranarak TTnet protesto edilecek.

Eylem boyunca “Al al al, çal çal çal kariyer yalanını al başına çal!”, “Sendika, sigorta 6 saat iş günü!”, “Sendikaya derneğe örgütlenmeye!” sloganları atıldı.


 

Hiç yorum yok:

Blog Listem

  • MARKS'TAN ÖĞRENİYORUM - MARKS VE LENİN'DEN DİN İLE İLGİLİ DEMEÇLER...Marksa Göre Din ve Yabancılaşma [Erdoğan Ahmet] Marks dinle ilgili sosyal şartların sebep olduğu yabancılaşmad...
    14 yıl önce

DİRENİŞ

DİRENİŞ
AÇLIK GREVİNİN 1.GÜNÜ

Katkıda bulunanlar

TEMİZLİĞE HOŞGELDİNİZ.

"İçinde yaşadığımız şehirler ölümün okullarıdır,çünkü gayri insanidirler.bu şehirlerin herbiri uğultunun ve leş kokusunun kesiştiği kavşaklar halini almıştır.herbiri binalardan oluşan bir kaos olmuştur.bu şehirlerin içine milyonlarcamız yığılarak,yaşama nedenimizi yitirmekteyiz.biz çaresiz,bahtsızlar..."

büyük temizlik başlayacak...
ruhunuzu vitrinlerden kaçırın,özgürleştirin ve temizlenin.
değiştireceğimiz koskoca bir dünya var...
Powered By Blogger

DİRENİŞ

DİRENİŞ
GÜNEŞİMİZ...

YENİ YILDAN BEKLENTİLERİNİZ

Etiketler

İzleyiciler

FİLMLER

  • 15-16 HAZİRAN
  • AMELİE
  • AMERICAN GANGSTER
  • EKMEK VE GÜLLER
  • FIGHT CLUB
  • GERMİNAL
  • JESSE JAMES
  • LEON
  • REZERVUAR KÖPEKLERİ
  • V FOR VENDETTA
  • ÖLÜM GEÇİRMEZ