DÜNYAYI DEĞİŞTİREBİLİRİZ. DÜNYANIN KİRLERİNİ TEMİZLEMEK İÇİN, TÜM SÜPÜRGELER BİRLEŞİN... süpürge temizlenmek ve temizlemek isteyen tüm alınteri sahiplerine açıktır.gündem işçi,sendika ve sınıf siyasetidir.varoluşumuzun birlikteliğimizde olduğu bilinciyle,süpürgemizi en pürüssüz temizlik için büyütmeliyiz.tüm işçi sınıfı ve sektörlerin yer alacağı ama temelde çağrı merkezi sömürüsü ve kirlerini temizlik listesinin başına koymuş bulunmaktayız. kolay gelsin.

17 Kasım 2008 Pazartesi

THY'de İşten Çıkarılan Çağrı Merkezi Çalışanları Eylemde

THY'de İşten Çıkarılan Çağrı Merkezi Çalışanları Eylemde

Çağrı merkezlerinin başka firmalara devri anaşmasıyla 550 çalışanın işine son verildi. Hava-İş "Mağduriyetleri giderilene kadar mücadeleye devam" derken, çalışanlar iş yavaşlatıp, tüketicilerden de "protesto telefonu" etmelerini talep ediyor.

BİA Haber Merkezi - İstanbul

3 Ekim 2008, Cuma


Emine ÖZCAN

Türk Hava Yolları (THY) çağrı merkezi çalışanları çağrı merkezlerinin başka bir firmaya devredilmesi gerekçesiyle işlerine son verilmesini protesto ediyor ve tüketicileri de protestoya çağırıyor.

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava İş) Genel Sekreteri Mustafa Yağcı süreci bianet'e anlattı.

"Bayram önce çalışanların işlerine son verileceğini öğrendik. Asıl amaç taşeronluk sistemini destekleyip insanları kölece çalışma şartlarına maruz bırakmak. Bir diğer amaç da çağrı merkezlerini şirket dışına çıkarıp maliyetleri azaltma sevdasıyla sendikalı, toplu sözleşmeli çalışanların haklarını ellerinden alıp sendikal örgütlülüğü dağıtmak, diğer alanlarda sendikalılara göz dağı vermek."

"Pazarlık gizli yapılıyor" 

Yağcı, sendika olarak THY yetkililerine başvurduklarını ancak şirkette kamu payının yüzde ellinin altına düşmesiyle kamu ihale yasası ve Meclis denetiminden çıktığını ve bu nedenle bütün pazarlılıkların kapalı kapılar ardında, şeffaflık olmadan yapıldığını söyledi.

550 çalışanın işine son verildi

Çağrı merkezlerinde 40'ı engelli kontenjanından olmak üzere 550 kişinin çalıştığı bilgisini veren Yağcı "Çalışanların, içine düştükleri duruma dair sosyal bir çözüm sunulmadan işten çıkarılması kabul edilebilir değil" dedi.

Yağcı şöyle devam etti:

"Vodatech ve Assistt adlı iki firmanın devralan olarak adı geçiyor. İkisinin de acente sertifikası yok. Assist şirketinin genel müdürü eski AKP İstanbul İl Başkan Yardımcısı. Seyahat Acenteleri Derneğinin verdiği bilgiye göre havayolu bilet satışının ilgili havayolu şirketi ya da seyahat acenteleri yetkili."

Yağcı'nın dikkat çektiği başka bir gelişme ise üç aylık devir geçiş sürecinde işlerine son verilen çalışanlardan çalışmalarının istenmesi.

"İşten çıkarılan biri bu motivasyonla nasıl özveri gösterebilir ki?" diye soran Yağcı çalışanların iş yavaşlatacağını aktardı.
Dün bir basın açıklaması düzenleyen çalışanlar tüketicilere de destek olmaları çağrısında bulundular.

"THY çağrı merkezi çalışanları sadece telefona bakmıyor. Havayolu bilet satışı ve rezervasyonu konusunda eğitim almış uzmanlaşmış bir ölçüde havayolunun bilet satışında en önemli payı olan kişiler. Havayolu müşterileri onlara kredi kartı bilgilerini Miles&Miles bilgilerini teslim ediyor."

"Tüketici de destek olsun" 

Çalışanlara destek olmak isteyenlerse, tüketiciler 444 0 849 numaralı telefondan çağrı merkezlerini arayarak Hava-İş'in belirlediği "Acil takım liderinizle görüşmek istiyorum. Halktan biri olarak, THY Yönetimiden çağrı merkezinin kapatılmamasını ve işçilerin işsiz bırakılmaması talep ediyorum" mesajını aktarabilirler.

Sendika tüketicilere "Takım liderini bekleyip hatta mümkün olduğunca fazla kalıp THY’nin bu insanlık dışı uygulamasının eleştirmenizi ve çalışanlarının sahipsiz olmadıkları konusunda uzun süre konuşmanızı rica ediyoruz" diyor.(EZÖ/EÜ)

 

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Akp - (Eski Açılımı)..Arap-Kürt Partisi tarafından neyimiz satılmadı ki?.Emperyalizm'in diretme işçisi'mi olmadık?Dini sömürüye'mi uğramadık?İşsizliği çoğaltarak herkezi geçim derdine düşürdüler,bana dokunmayan yılan bin yaşasın sözü aslında Akp nin ideolojik yapısındaki atasözleri mi?Onlar Finlandiya da banka hesap numaralarının hanelerini çoğaltırken İşyerlerimiz de Candostlarımızdan mı olmadık?Şimdi neyimizi satın alak istiyorlar?

Blog Listem

  • MARKS'TAN ÖĞRENİYORUM - MARKS VE LENİN'DEN DİN İLE İLGİLİ DEMEÇLER...Marksa Göre Din ve Yabancılaşma [Erdoğan Ahmet] Marks dinle ilgili sosyal şartların sebep olduğu yabancılaşmad...
    14 yıl önce

DİRENİŞ

DİRENİŞ
AÇLIK GREVİNİN 1.GÜNÜ

Katkıda bulunanlar

TEMİZLİĞE HOŞGELDİNİZ.

"İçinde yaşadığımız şehirler ölümün okullarıdır,çünkü gayri insanidirler.bu şehirlerin herbiri uğultunun ve leş kokusunun kesiştiği kavşaklar halini almıştır.herbiri binalardan oluşan bir kaos olmuştur.bu şehirlerin içine milyonlarcamız yığılarak,yaşama nedenimizi yitirmekteyiz.biz çaresiz,bahtsızlar..."

büyük temizlik başlayacak...
ruhunuzu vitrinlerden kaçırın,özgürleştirin ve temizlenin.
değiştireceğimiz koskoca bir dünya var...
Powered By Blogger

DİRENİŞ

DİRENİŞ
GÜNEŞİMİZ...

YENİ YILDAN BEKLENTİLERİNİZ

Etiketler

İzleyiciler

FİLMLER

  • 15-16 HAZİRAN
  • AMELİE
  • AMERICAN GANGSTER
  • EKMEK VE GÜLLER
  • FIGHT CLUB
  • GERMİNAL
  • JESSE JAMES
  • LEON
  • REZERVUAR KÖPEKLERİ
  • V FOR VENDETTA
  • ÖLÜM GEÇİRMEZ