DÜNYAYI DEĞİŞTİREBİLİRİZ. DÜNYANIN KİRLERİNİ TEMİZLEMEK İÇİN, TÜM SÜPÜRGELER BİRLEŞİN... süpürge temizlenmek ve temizlemek isteyen tüm alınteri sahiplerine açıktır.gündem işçi,sendika ve sınıf siyasetidir.varoluşumuzun birlikteliğimizde olduğu bilinciyle,süpürgemizi en pürüssüz temizlik için büyütmeliyiz.tüm işçi sınıfı ve sektörlerin yer alacağı ama temelde çağrı merkezi sömürüsü ve kirlerini temizlik listesinin başına koymuş bulunmaktayız. kolay gelsin.

17 Kasım 2008 Pazartesi

krizin faturası emekçilere kesilmeye başladı...birleşelim,kıyımı durduralım

Bank-Sen, İşine Son Verilen Akbank Çalışanının Sesi Oldu
DİSK’e bağlı Devrimci Banka ve Sigorta Çalışanları Sendikası, Akbank’taki toplu işten çıkartmayı protesto eden bir basın açıklaması yayınladı. Açılama şöyle,
KRİZİN FATURASI EMEKÇİLERE
14 Kasım 2008 tarihi ile AKBANK'ta 1400 civarında çalışanın iş akitlerinin feshedildiği bilgisi kamuoyuna ve sendikamıza ulaştı. AKBANK'tan resmi açıklama yapılmamasına rağmen güvenilir kaynaklardan aldığımız bilgiler; istihdam fazlası olarak görülen %10 oranında personelin işten çıkarıldığı ve önümüzdeki günlerde işten çıkarmaların devam edeceğidir.Bankacılık sektörünün 2001 krizindeki yeniden yapılandırma süreci 47.133 banka çalışanın işten çıkarılması pahasına yapılmıştı.
2001 krizinin sonrası siyasi iktidar ve banka sahipleri rehavetlerini krizin faturasını emekçilere ödeterek sağlıyorlar. AKBANK bir başlangıçtır bankacılık sektörü ve diğer sektörlerde devamı gelecektir.
Sermayenin, daha fazla kar hırsıyla ve yabancı finans sermayesinin daha fazla kaynak transferi kaygısıyla atılan bu adım, ülkemizi felakete sürükleyen sermayenin ve siyasi iktidarın tanıdık olduğumuz yöntemidir.
Bank-Sen olarak işten çıkartılmaları, bilançolarda açıklanan karların sağlayıcısı banka çalışanlarının yerli/yabancı banka patronlarının huzuru ve karı için işsiz bırakılmalarını protesto ediyoruz.
AKBANK ve daha sonrasında gelecek işsizlik dalgasını banka emekçilerinin birlikte ve örgütlü olarak karşılayabileceğini ilan ediyoruz.
BANK SEN GENEL YÖNETİM KURULU

Hiç yorum yok:

Blog Listem

  • MARKS'TAN ÖĞRENİYORUM - MARKS VE LENİN'DEN DİN İLE İLGİLİ DEMEÇLER...Marksa Göre Din ve Yabancılaşma [Erdoğan Ahmet] Marks dinle ilgili sosyal şartların sebep olduğu yabancılaşmad...
    14 yıl önce

DİRENİŞ

DİRENİŞ
AÇLIK GREVİNİN 1.GÜNÜ

Katkıda bulunanlar

TEMİZLİĞE HOŞGELDİNİZ.

"İçinde yaşadığımız şehirler ölümün okullarıdır,çünkü gayri insanidirler.bu şehirlerin herbiri uğultunun ve leş kokusunun kesiştiği kavşaklar halini almıştır.herbiri binalardan oluşan bir kaos olmuştur.bu şehirlerin içine milyonlarcamız yığılarak,yaşama nedenimizi yitirmekteyiz.biz çaresiz,bahtsızlar..."

büyük temizlik başlayacak...
ruhunuzu vitrinlerden kaçırın,özgürleştirin ve temizlenin.
değiştireceğimiz koskoca bir dünya var...
Powered By Blogger

DİRENİŞ

DİRENİŞ
GÜNEŞİMİZ...

YENİ YILDAN BEKLENTİLERİNİZ

Etiketler

İzleyiciler

FİLMLER

  • 15-16 HAZİRAN
  • AMELİE
  • AMERICAN GANGSTER
  • EKMEK VE GÜLLER
  • FIGHT CLUB
  • GERMİNAL
  • JESSE JAMES
  • LEON
  • REZERVUAR KÖPEKLERİ
  • V FOR VENDETTA
  • ÖLÜM GEÇİRMEZ